Funcția de director general adjunct al ANSC ar urma să fie lichidată

  • 16 Februarie 2022 12:45
Funcția de director general adjunct al ANSC ar urma să fie lichidată

Activitatea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) va fi optimizată. În acest sens ar urma să fie lichidată funcția de director general adjunct al instituției.

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat rapoartele la proiectul de modificare a Hotărârii Parlamentului cu privire la instituirea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor și la proiectul de modificare a Legii privind achizițiile publice.

Membrii Comisiei vor înainta cele două proiecte în ședința plenară a Legislativului pentru adoptare. 

Potrivit președintelui Comisiei, Dumitru Alaiba, menținerea funcției manageriale de director general adjunct este inoportună și inutilă, dat fiind faptul că motivul principal din care există această funcție este asigurarea atribuțiilor directorului general în lipsa acestuia.

”În absența directorului, aceste atribuții pot fi executate de către unul din consilieri, la delegarea atribuțiilor către acesta de către directorul general, după necesitate”, a explicat deputatul.

Tot astăzi, cu votul majorității membrilor Comisiei parlamentare de specialitate, a fost susținut proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului  de consilier pentru soluționarea contestațiilor al ANSC al lui Alexandru Ciuș, din data de 25 februarie, în baza cererii de demisie depuse. Și acest proiect urmează a fi votat în plen.  

Anterior, Parlamentul a luat act de demisia a altor doi consilieri – Iacob Plămădeală și Petru Oprea. A fost anunțat concurs deschis pentru suplinirea acestor două funcții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău