Fumul toxic se răspândește în Siberia din cauza incendiilor de vegetație

  • 19 Iulie 2021 14:53
Fumul toxic se răspândește în Siberia din cauza incendiilor de vegetație

Fumul toxic provocat de incendiile forestiere severe din Siberia continuă să se răspândească în Orientul Îndepărtat rus, relatează DPA luni, citat de AGERPRES.

Iacuția, capitala Republicii Saha, precum și alte peste 60 de așezări din regiune sunt afectate de fum dens, au anunțat luni autoritățile.

Purtat de vânt, fumul se îndreaptă spre est, a avertizat Ministerul pentru Situații de Urgență din regiunea Habarovsk din Orientul Îndepărtat rus.

Locuitorii au fost îndemnați să poarte măști de protecție când ies afară din case și să țină ușile și ferestrele închise.

Pompierii au anunțat luni 190 de incendii în Republica Saha.

Conform datelor Serviciului Aerian pentru Protecția Pădurilor, suprafața totală afectată de incendii s-a redus ușor în comparație cu ziua precedentă, la aproximativ 697.000 de hectare.

Potrivit raportului, peste 2.000 de membri ai echipelor de intervenție au fost desfășurați în regiune. Aeronave pentru stingerea incendiilor au fost, de asemenea, trimise pentru a proteja satele de incendiile active în această zonă.

La nivel național, peste 6.500 de pompieri se luptă în prezent cu cele peste 300 de incendii răspândite pe o suprafață totală de 853.000 de hectare.

Numeroase focare din zonele nepopulate din Rusia sunt lăsate, însă, să ardă.

Conform EFE, incendiile forestiere din Rusia au devastat deja peste 1,7 milioane de hectare, aproape toate în Republica Saha.

Republica Saha, cu o suprafață de peste 3,08 milioane de kilometri pătrați, este cea mai mare entitate din Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău