Fulgerele au ucis 104 persoane în două state indiene afectate de furtuni musonice

  • 25 Iunie 2020 20:10
Fulgerele au ucis 104 persoane în două state indiene afectate de furtuni musonice

Cel puțin 104 persoane au fost ucise de fulgere în India, într-o perioadă în care furtunile musonice au afectat statele Bihar și Uttar Pradesh, situate în nordul și estul țării, au anunțat joi autoritățile locale, citate de DPA, preluat de Agerpres.

Optzeci și trei de oameni au fost uciși în diverse districte din Bihar, a precizat Umesh Singh, un reprezentant al agenției de gestionare a dezastrelor naturale cu sediul în Patna, capitala acestui stat indian.

"Decesele au fost raportate imediat după ce musonul a ajuns în Bihar și în regiunile învecinate. Victimele erau în majoritatea cazurilor fermieri sau persoane fără adăpost care se aflau în aer liber", a precizat Umesh Singh.

Mai multe alte persoane au fost rănite după ce vânturile și ploile puternice au distrus copaci, stâlpi electrici, case cu acoperișuri din paie și diverse structuri temporare.

Douăzeci și trei dintre cele 38 de districte din statul Bihar au confirmat producerea unor decese în urma acestor furtuni, cele mai multe dintre victime - în număr de 13 - fiind înregistrate în districtul Gopalgunj. Persoanele rănite primesc în prezent tratament medical în diverse spitale și clinici, a adăugat același oficial indian.

Cifrele anunțate joi reprezintă cel mai grav bilanț din ultimii ani ce vizează numărul deceselor provocate de fulgere într-o singură zi în statul indian Bihar, a precizat un oficial de rang înalt din Agenția de gestionare a dezastrelor naturale, Avinash Kumar.

Zeci de oameni mor din cauza fulgerelor în această regiune în fiecare an în timpul furtunilor, un fenomen meteorologic obișnuit pe durata sezonului musonic, care se întinde între lunile iunie și septembrie.

În trecutul apropiat, în 2015 și în 2017, statul indian Bihar a raportat peste 50 de victime din cauza fulgerelor într-o singură zi, a reamintit Avinash Kumar.

Alte douăzeci și unu de decese, care s-au produs în circumstanțe similare, au fost raportate în două districte din statul învecinat Uttar Pradesh, au anunțat oficialii indieni.

Este foarte probabil ca bilanțul deceselor cauzate de aceste furtuni puternice să crească, pe măsură ce oficialii indieni continuă să primească detalii despre pagubele materiale produse în mai multe districte din cele două state menționate.

Biroul național de meteorologie prognozează mai multe furtuni în India pentru zilele următoare.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău