Fugarul Ilan Șor îi cere ambasadorului UE la Chișinău să plece din Republica Moldova. Reacția lui Jānis Mažeiks: „Înseamnă că facem exact ceea ce trebuie”

  • 12 Noiembrie 2023 09:10
Fugarul Ilan Șor îi cere ambasadorului UE la Chișinău să plece din Republica Moldova. Reacția lui Jānis Mažeiks: „Înseamnă că facem exact ceea ce trebuie”

Condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul frauda bancară, fugarul Ilan Șor a cerut, într-o postare pe rețele de socializare, ca Jānis Mažeiks, ambasadorul UE la Chișinău, să plece din Republica Moldova. În replică, diplomatul european a precizat pe Facebook. că „este îmbucurător să văd că un infractor condamnat vrea să plec din Republica Moldova”.

„Mažeiks și oamenii lui ar trebui să fie imediat declarați persona non-granta. Ei abuzează de statutul lor pentru a influența situația politică de la noi. (…) Pleacă din țară, nerespectat domn Mažeiks!”, se arată în postarea lui Ilan Șor, care a precizat că „i-a numit pe cei mai altruiști și onești politicieni din echipa mea și din Partidul Șansă grup infracțional organizat”.

Replica ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău a venit prompt.

„Este îmbucurător să văd că un infractor condamnat vrea să plec din Republica Moldova. Înseamnă că facem exact ceea ce trebuie, ajutând statul să scoată banii murdari din politica moldovenească.

Oricum, sunt sigur că mulți moldoveni și-ar dori ca „cel mai altruist și onest politician” să revină în Moldova, unde își poate petrece următorii 15 ani fără să-și schimbe locația”, a scris Jānis Mažeiks pe Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău