Fruntașii Partidului Democrat se află la Bruxelles

  • 21 Iunie 2017 08:32
Fruntașii Partidului Democrat se află la Bruxelles

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, se află de marți, 20 iunie a.c., într-o vizită oficială la Bruxelles, pe linie politică, potrivit comunicatului de presă postat pe pagina de internet a formațiunii.

Șeful democraților a discutat cu liderii grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European și s-a referit la  modificarea sistemului electoral ca parte a procesului de reformare a clasei politice. Conform comunicatului PDM, liderii social-democraților europeni și-ar fi manifestat susținerea pentru inițiativa de modificare a sistemului electoral în R.Moldova.

Vlad Plahotniuc le-a prezentat liderilor politici europeni și proiectul privind interzicerea propagandei rusești, evidențiind faptul că aceasta “este o măsură vitală pentru securizarea spațiului informațional al R. Moldova”. Pornind de la acest proiect, în iulie în Parlamentul European ar urma să fie organizată o dezbatere pe tema dezinformării și propagandei.

În pozele postate pe site, alături de Vlad Plahotniuc mai apar premierul Pavel Filip, șeful Legislativului Andrian Candu și fostul președinte al PD Marian Lupu, însă comunicatul democraților nu face nicio referire la aceștia.

Amintim că și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, se află zilele acestea la Bruxelles, dar cu scopul de a solicita sprijinul instituțiilor europene să determine guvernarea de la Chișinău să renunțe la schimbarea sistemului electoral. Comisia de la Veneția are o opinie critică în raport cu proiectul PD-PSRM, ceea ce, în opinia Maiei Sandu, înseamnă că documentul nu respectă standarde minime de democrație”. Liderul PAS va participa joi, 22 iunie a.c., la summit-ul Partidului Popular European.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău