Fructele din R. Moldova, prezentate în premieră la o expoziție internațională la Hong Kong

  • 07 Septembrie 2023 14:26
Fructele din R. Moldova, prezentate în premieră la o expoziție internațională la Hong Kong

În premieră, fructele din în R. Moldova sunt prezentate într-o expoziție internațională la Hong Kong. Este vorba despre evenimentul Asia Fruit Logistica, cunoscut ca una dintre cele mai mari expoziții specializate în industria fructelor din Asia, care adună profesioniști din domeniu din circa 70 de țări, transmite IPN.

Fructele din Moldova sunt expuse la Asia Fruit Logistica în cadrul standului de țară „Moldova – un gust deosebit”, unde antreprenorii moldoveni își prezintă oferta de fructe, inițiază discuții cu importatori și stabilesc relații de parteneriat. În sezonul precedent, Republica Moldova a exportat în Orientul Mijlociu – o piață cu un potențial de circa 450 de mii de tone – peste 6 mii de tone de mere. Există posibilități reale de a spori exportul de fructe din Moldova pe aceste piețe, precizează Asociația Moldova Fruct într-un comunicat de presă.

Piața asiatică este una dintre cele cinci direcții strategice de export conform Programului strategic de marketing și promovare a sectorului de fructe pentru anii 2023-2025, elaborat de Asociația Moldova Fruct cu suportul USAID și validat de producătorii și exportatorii de fructe din Moldova. Participarea delegației din Moldova la expoziția Asia Fruit Logistica a fost organizată cu suportul Agenției de Investiții/Invest Moldova Agency și Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău