Frontul al-Nusra confirmă uciderea purtătorului de cuvânt al grupării, Abu Firas, în Siria

  • 06 Aprilie 2016 18:50
Frontul al-Nusra confirmă uciderea purtătorului de cuvânt al grupării, Abu Firas, în Siria

Filiala siriană a rețelei teroriste al-Qaeda, Frontul al-Nusra, a confirmat, miercuri, că purtătorul de cuvânt al grupării, jihdistul veteran Abu Firas al-Suri, a fost ucis într-un raid aerian american, în Siria.

Într-un comunicat publicat online, Frontul al-Nusra precizează că Abu Firas a decedat, duminică, într-un atac al "unei coaliții cruciate arabe", conduse de Statele Unite, confirmând anunțul din 4 aprilie al filialei nord-africane a grupării al-Qaeda, privind moartea acestuia. Abu Firas, fost ofițer de armată sirian, demis în 1970 din cauza viziunilor sale islamiste, a luptat în Afganistan, în anii '80, și a colaborat cu liderul al-Qaeda, Osama bin Laden, pentru a consolida sprijinul mișcării fundamentaliste talibane, potrivit unor surse ale rebelilor islamiști.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat, luni, pentru agenția Reuters, că un raid aerian american a țintit o reuniune la nivel înalt a oficialilor al-Qaeda, în nord-vestul Siriei, la care a participat și Abu Firas, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău