Frontiera între Canada și SUA va rămâne închisă până pe 21 noiembrie

  • 19 Octombrie 2020 19:23
Frontiera între Canada și SUA va rămâne închisă până pe 21 noiembrie

Frontiera între SUA și Canada va rămâne închisă pentru deplasările neesențiale până pe 21 noiembrie, pentru a frâna pandemia de COVID-19, a anunțat luni ministrul canadian pentru securitate publică, informează AFP, preluat de Agerpres.

"Extindem restricțiile pentru călătoriile neesențiale în SUA până pe 21 noiembrie. Deciziile noastre vor continua să fie fondate pe cele mai bune recomandări de sănătate publică, pentru a asigura securitatea canadienilor", a scris pe Twitter ministrul Bill Blair.

Închiderea frontierelor SUA cu cei doi parteneri ai săi din cadrul liberului schimb nord-american, Canada și Mexic, a fost decisă în martie și prelungită de atunci în fiecare lună. Sunt autorizate doar comerțul de bunuri și mărfuri și călătoriile considerate esențiale.

"Toată lumea înțelege că ne-ar plăcea să revenim la normal. Ne-ar plăcea ca frontiera să fie deschisă", a declarat premierul canadian Justin Trudeau la un post de radio din Hamilton, Ontario, cu puțin timp înainte de anunțul oficial al guvernului. "Însă nu putem facem aceasta până când nu ne vom asigura că cetățenii canadieni sunt în siguranță, iar în acest moment situația din SUA continuă să fie una îngrijorătoare", a adăugat el.

Această nouă prelungire cu o lună survine în condițiile în care Canada trece printr-o resurgență îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19, care a făcut până acum în această țară 10.000 de morți. În același timp, SUA se apropie de pragul de 220.000 de decese cauzate de COVID-19.

Mai mult de 400.000 de persoane trec în fiecare zi în vremuri normale frontiera dintre Canada și SUA, însă acest flux de călători transfrontalieri s-a redus cu peste 95% din martie în raport cu anul trecut, potrivit statisticilor canadiene.

Schimburile de mărfuri și bunuri de o parte și de alta a frontierei dintre SUA și Canada, lungă de aproape 8.900 de kilometri, totalizează zilnic 2,4 miliarde de dolari canadieni (1,5 miliarde de euro).

În afară de cele cu SUA, frontierele internaționale ale Canadei rămân închise pentru cetățenii străini până cel puțin la sfârșitul lui octombrie, cu excepția celor a căror prezență pe teritoriul canadian este considerată esențială. Călătorii care sosesc în Canada, fie că sunt canadieni sau nu, sunt plasați în carantină obligatorie timp de 14 zile.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău