Frigul a ucis 46 de oameni în Europa

  • 01 Martie 2018 14:52
Frigul a ucis 46 de oameni în Europa

46 de oameni au murit din cauza valului de frig care a lovit Europa de o săptămână, relatează Radio România Actualități. Temperaturile siberiene au afectat în special persoanele fără adăpost și multe țări au luat măsuri suplimentare.

În numeroase orașe din Belgia, autoritățile au hotărât să-i oblige pe oamenii străzii să meargă în refugii. În Germania s-a cerut ca centrele de primire să rămână deschise și pe parcursul zilei, nu doar noaptea, iar Franța a anunțat un număr record de 150.000 de locuri în adăposturile de urgență. În Ungaria se așteaptă astăzi temperaturi de până la -20 de grade în zonele din vestul țării.

În România este în vigoare cod portocaliu de temperaturi foarte scăzute în mai multe regiuni: Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. În restul teritoriului este cod galben.

Școlile sunt închise și astăzi în București și în județele Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița, Ilfov, Olt, Teleorman, Argeș și Dolj.

Circulația rutieră este, în continuare afectată, de vremea nefavorabilă. De asemenea, numeroase trenuri au fost anulate.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău