Freedom House | Un sfert dintre statele lumii au făcut pași înapoi în privința drepturile și libertățile politice și civile

  • 31 Ianuarie 2017 13:08
Freedom House | Un sfert dintre statele lumii au făcut pași înapoi în privința drepturile și libertățile politice și civile

Aproape un sfert dintre statele de pe mapamond au făcut, în 2016, pași înapoi în ceea ce privește drepturile și libertățile politice și civile, iar câteva dintre țările europene, printre care Polonia, Ungaria sau Cehia se regăsesc pe această listă, se arată în raportul publicat astăzi de organizația Freedom House.

Autorii raportului remarcă sporirea influenței forțelor populiste și naționaliste în statele democratice și regresul înregistrat în țări considerate drept "libere", constatând că este al unsprezecelea an la rând în care libertatea globală este în declin.

Printre factorii care au destabilizat câteva dintre democrațiile consolidate, Freedom House enumeră anxietatea provocată de Brexit, prăbușirea guvernului din Italia, demersurile antidemocratice ale executivului din Polonia, atacurile teroriste din Europa și criza din Siria. Aceasta din urmă a avut un efect considerabil din cauza valului de migrație pe care l-a cauzat.

Din studiu a reieșit că țările cel mai puțin democratice sunt: Siria, Eritreea, Coreea de Nord, Uzbekistan, Sudanul de Sud, Turkmenistan, Somalia, Sudan, Guineea Ecuatorială, Republica Centrafricană, Arabia Saudită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău