Frauda bancară: Amânare de patru luni în dosarul sustragerii a 100 de milioane de dolari de la BEM

  • 13 Mai 16:48
Frauda bancară: Amânare de patru luni în dosarul sustragerii a 100 de milioane de dolari de la BEM

Judecătoria Chișinău a anunțat, miercuri, o pauză de patru luni în procesul de judecare a cazului delapidării a 100.000.000 USD de la fosta Bancă de Economii, implicată în frauda bancară, informează Anticoruptie.md.

Sursa citată precizează că instanța a dat curs solicitării părții apărării de a-i acorda termen ca să facă cunoștință cu acțiunea civilă și să pregătească o referință. Următoarea ședință de judecată a fost programată pentru 19 septembrie 2022.

Prima ședință de judecată în dosarul delapidării celor 100.000.000 USD a avut loc la 23 aprilie 2021. Pe banca acuzaților se află fostul președinte al Băncii de Economiim Viorel Bîrcă, Ion Ropot, fost administrator special al Bâncii de Economii, Dumitru Țugulschi, fost președinte la Unibank, și Natalia Rahuba, fost președintă la Banca Socială.

Cei patru sunt sunt învinuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari în interesul unei grupări criminale organizate. 

Viorel Bărcă și Ion Ropot mai sunt învinuiți într-un alt dosar ce ține de frauda bancară, la fel, aflat în gestiunea Judecătoriei Chișinău. Procurorii le incriminează sustragerea a 10 milioane de dolari SUA și 8 milioane de euro din plasamentele interbancare acordate de Moldindconbank și Moldova Agroindbank către Banca de Economii.

Inculpații pledează nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,19
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,09 m/s
Wed
18
Thu
17
Fri
21
Sat
16
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău