Frații Advahov - eroii concertului de Hramul Chișinăului

  • 05 Octombrie 2015 12:48
Frații Advahov - eroii concertului de Hramul Chișinăului

Orchestra de muzică populară condusă de frații Vasile și Vitalie Advahov vor susține un concert inedit, de Ziua Orașului Chișinău, marcată la 14 octombrie.

Orchestra municipală de muzică populară marchează 10 ani de la fondare.

Potrivit șefei Direcției Cultură Chișinău, Lucia Culev, pe 14 octombrie, vor evolua mai mulți artiști de muzică populară și ușoară de pe ambele maluri ale Prutului.

”Frații Advahov sunt eroii acestei sărbători. Vor să aducă nume mari din România și să facă un spectacol împreună cu toți artiștii de valoare din Republica Moldova, nu doar cu cei de muzică populară. Va fi un show frumos cu Alex Calancea Band, cu voci din muzica ușoară și cea simfonică”, a declarat Lucia Culev.

De asemenea, de ziua orașului, va fi lansat un videoclip pentru piesa ”De-aș avea” pe versurile lui Mihai Eminescu și muzica lui Anatol Chiriac, în interpretarea lui Cătălin Josan, va fi instalată o placă în memoria actorului Valeriu Cupcea,  vor fi organizate mai multe expoziții și alte acțiuni culturale.

Deocamdată, nu a fost stabilită locația în care vor avea loc manifestările dedicate hramului orașului Chișinău. Tradițional, sărbătoarea se desfășura în Piața Marii Adunări Naționale și pe bulevardul Ștefan cel Mare, dar acolo au loc proteste. Autoritățile urmează să aleagă între Scuarul Catedralei, strada pietonală sau alt spațiu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău