Franța: Vestele galbene au reluat protestele după relaxarea restricțiilor

  • 17 Mai 2020 09:30
Franța: Vestele galbene au reluat protestele după relaxarea restricțiilor

Protestatari din mișcarea vestelor galbene, critici la adresa guvernului, s-au adunat sâmbătă în mai multe orașe din Franța, pentru prima dată după relaxarea restricțiilor impuse ca urmare a epidemiei noului coronavirus, informează dpa, preluat de Agerpres.

În cursul zilei de sâmbătă, ministrul de interne Christophe Castaner a reiterat faptul că limita de participare la adunările publice este de 10 persoane. Cu toate acestea, la Paris, Lyon, Marsilia, Montpellier și Strasbourg, oamenii au mărșăluit pe străzi, deși într-un număr mult redus față de cel de dinaintea epidemiei COVID-19.

În capitala franceză, manifestanții s-au adunat în Place de la Republique, conform informațiilor furnizate de ziarul Le Parisien. Poliția a a declarat că au fost emise mai multe avertismente, iar două persoane au fost arestate.

La Toulouse, proprietarii de magazine au chemat la un contra-protest, a informat ziarul La Depeche. Ei nu doresc ca vestelor galbene să li se permită reluarea protestelor in zilele de sâmbătă deoarece acestea le afectează afacerile.

De peste un an, mișcarea vestelor galbene a organizat în mod regulat proteste împotriva politicilor de reformă ale președintelui Emmanuel Macron.

În lunile anterioare impunerii regimului de restricții ca urmare a epidemiei noului coronavirus, Franța a fost zguduită de proteste de masă organizate de sindicate care se opuneau reformei pensiilor.

Cele mai stricte restricții de circulație au fost relaxate în Franța începând de luni, 11 mai. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău