Franța va trimite trupe în Ucraina pentru a instrui soldați ucraineni, anunță comandantul-șef Sîrski

  • 28 Mai 19:40
Franța va trimite trupe în Ucraina pentru a instrui soldați ucraineni, anunță comandantul-șef Sîrski

Comandantul suprem al armatei Ucrainei afirmă că a semnat documentele care permit instructorilor militari francezi să viziteze în curând centrele de pregătire ucrainene, relatează Sky News și The Telegraph.

„Sunt încântat să salut inițiativa Franței de a trimite instructori în Ucraina pentru a instrui militarii ucraineni”, a declarat Oleksandr Sîrski pe Telegram, după discuțiile prin legătură video cu ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, scrie G4Media.

„Am semnat deja documentele care vor permite primilor instructori francezi să viziteze în scurt timp centrele noastre de instruire și să se familiarizeze cu infrastructura și personalul acestora”.

El a declarat că este convins că determinarea Franței va încuraja alți parteneri să se alăture „proiectului ambițios”.

Ministerul ucrainean al Apărării a postat o „clarificare” mai târziu pe X pentru a spune că Kievul și-a exprimat interesul pentru un proiect care să primească instructori străini încă din februarie. „Începând de acum, suntem încă în discuții cu Franța și cu alte țări pe această temă”, a precizat acesta.

Președintele francez Emmanuel Macron sugerase că trupele occidentale ar putea ajuta la instruirea ucrainenilor în Ucraina, în cadrul unei conferințe la Paris în februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,85
Nori împrăștiați
Umiditate:89 %
Vint:4,12 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău