Franța va testa un "permis sanitar electronic", pe cursele aeriene

  • 20 Aprilie 2021 14:55
Franța va testa un

Aplicația pe telefonul mobil "Toți împotriva COVID" introdusă anul trecut în Franța pentru a alerta cetățenii dacă s-au aflat în apropierea unei persoane infectate și la care au aderat până acum peste 15 milioane de francezi, va integra de astăzi și un așa-numit 'carnet sanitar', care să conțină dovada vaccinării sau a unui test negativ.

Franța va testa în următoarele zile un așa-numit 'permis sanitar electronic', ce va fi folosit experimental pe cursele aeriene care leagă Continentul de insula Corsica.

Pentru a fi descărcate în aplicație, testele și certificatele de vaccinare trebuie mai întâi validate pe o platformă guvernamentală care generează un cod QR pe care autoritățile de control să îl poată scana, un sistem cu numeroase avantaje - după cum explică secretarul pentru tranziția digitală și comunicațiile electronice, Cédric O.

Cédric O: Mai întâi este important ca aceste documente sunt certificate, adică este exclusă posibilitatea ca ele să fi fost falsificate, atât pe hârtie cât și pe telefon, iar apoi sistemul va permite fluidizarea verificărilor la trecerea frontierei.

La experimentul din Corsica participă un grup de pasageri, selectat de companiile aeriene.

Aplicația nu este obligatorie pentru toți călătorii. Rezultatul negativ al testului COVID pe hârtie rămâne în continuare valabil.

În săptămânile următoare, exercițiul va fi aplicat pe câteva curse care leagă Franța de anumite țări europene.

Simularea derulată de Guvernul de la Paris ar putea fi luată în calcul, alături de altele, puse la punct în alte țări, pentru crearea dispozitivului Uniunii Europene de facilitare a călătoriilor între țările membre, pe care Bruxellesul îl pregătește pentru sfârșitul lunii iunie.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău