Franța va cheltui 4 MILIARDE de dolari pentru actualizarea și modernizarea sateliților săi militari

  • 09 Septembrie 2018 17:23
Franța va cheltui 4 MILIARDE de dolari pentru actualizarea și modernizarea sateliților săi militari

Franța va cheltui peste 4 miliarde de dolari pentru actualizarea și înnoirea sateliților săi militari, pentru a-i proteja de eventuale spionări.

Ministrul francez al apărării, Florence Parly, a făcut anunțul și a subliniat că Franța a detectat o încercare a Rusiei de a intercepta comunicațiile militare transmise de satelit în 2017, transmite BBC.

Amintim că, vineri, Florence Parly a declarat că Rusia a încercat în 2017 să intercepteze transmisiunile unui satelit franco-italian utilizat de armatele Franței și Italiei pentru comunicații securizate. Ea a descris acțiunile Moscovei ca fiind "un act de spionaj".

Într-un discurs în care a prezentat politica spațială a Franței pentru următorii ani, Florence Parly a declarat că "în 2017, satelitul rus Louch-Olymp s-a apropiat atât de mult de satelitul Athena-Fidus, încât toată lumea nu putea să nu se gândească că era o încercare de interceptare a comunicațiilor.

Tentativele de ascultare a vecinilor nu sunt numai neprietenoase, dar ele reprezintă acte de spionaj", a declarat ministrul francez al apărării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău