Franța va ajuta de urgență Ucraina să obțină vaccinuri anti-covid

  • 23 Decembrie 2020 09:55
Franța va ajuta de urgență Ucraina să obțină vaccinuri anti-covid

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski, în cadrul unei convorbiri telefonice, l-a rugat pe președintele francez, Emmanuel Macron să ajute poporul ucrainean în facilitarea accesului la vaccinuri europene care sunt aprobate de Organizația Mondială a Sănătății, relatează MOLDPRES cu referire la Unian.

Macron a promis liderului de la Kiev un ajutor concret, încât ucrainenii să beneficieze de vaccinuri de calitate cât mai rapid pentru a ameliora situația complicată din Ucraina. Zelenski a apreciat această deschidere a liderului "francez ca pe un gest de prietenie adevărată", notează sursa citată.

Anterior, președintele Zelenski a discutat cu mai mulți lideri europeni la această temă și a primit asigurări că Ucraina va avea parte de un ajutor consistent în lupta cu pandemia. Polonia a promis Ucrainei că toate vaccinurile rămase de la persoanele care refuză imunizarea, vor constitui un lot de ajutor urgent pentru Ucraina.

Rata de infectare în Ucraina rămâne a fi una înaltă. După câteva zile în care s-a înregistrat o scădere a numărului îmbolnăvirilor, în ziua de marți, 22 decembrie, a fost atestată iarăși o creștere bruscă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău