Franța | Un opozant a aruncat în Manuel Valls cu făină (FOTO)

  • 23 Decembrie 2016 09:24
Franța | Un opozant a aruncat în Manuel Valls cu făină (FOTO)

Fostul premier francez, în prezent candidatul Partidului Socialist la președinție, Manuel Valls, a fost joi, 22 decembrie, protagonistul unui incident non-violent la Strasbourg, unde un opozant a aruncat în el cu făină în timp ce trecea printr-o piață de Crăciun, scrie presa franceză.

Autorul acestui act, un bărbat în vârstă de circa 30 de ani, a fost imobilizat imediat de poliție. El a reușit să se infiltreze în spatele fostului premier și i-a răsturnat în cap o pungă cu făină în fața cafenelei unde urma să se desfășoare respectiva reuniune.

El și-a motivat gestul prin dorința de a protesta astfel pentru faptul că, în perioada cât a fost premier, Valls a invocat de șase ori un controversat articol din Constituția franceză, articolul 49.3, ce permite guvernului să adopte acte normative fără o dezbatere parlamentară.

După ce și-a șters urmele de făină, Valls și-a continuat neperturbat programul și chiar a minimalizat incidentul printr-o postare pe Twitter: 'Câteva grame de făină, dar kilograme de zâmbete'.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău