Franța | Un bărbat arestat la Turnul Eiffel a mărturisit că intenționa să comită un atentat

  • 06 August 2017 22:46
Franța | Un bărbat arestat la Turnul Eiffel a mărturisit că intenționa să comită un atentat

Tânărul arestat sâmbătă, 5 august, cu un cuțit asupra sa la Turnul Eiffel din Paris a mărturisit în fața anchetatorilor că intenționa să comită un atac terorist și că ținta sa era un militar francez, informează AFP.

Suspectul, un francez în vârstă de 18 ani născut în Mauritania, a forțat sâmbătă seara unul dintre controalele de securitate de la Turnul Eiffelși apoi a scos un cuțit în timp ce a strigat 'Allah Akbar'. Somat de militari, el nu a opus rezistență și a fost arestat.

Inițial, ținând cont și de faptul că acest individ urmase un tratament psihiatric, Parchetul nu a avut în vedere pista teroristă, dar ea este acum luată în calcul în urma declarațiilor sale și a examinării trecutului său.

El a spus în fața anchetatorilor că avea legături cu un membru al grupării jihadiste Statul Islamic (SI), care l-a încurajat să 'treacă la acțiune' și astfel a decis să atace un soldat francez. De asemenea, cazierul său arată că la sfârșitul anului 2016 a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru amenințare cu moartea și apologie a terorismului.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău