Franța: Tulburări și acte de vandalism în suburbiile Parisului (media)

  • 21 Aprilie 2020 09:45
Franța: Tulburări și acte de vandalism în suburbiile Parisului (media)

Grupuri de tineri au incendiat tomberoane și au dat foc artificiilor în mai multe suburbii ale Parisului, relatează marți mass-media din Franța despre o nouă noapte de tulburări pe fondul restricțiilor impuse de autorități din cauza epidemiei de coronavirus, dar care amenință fragila pace socială în zone sărace, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Posturile de televiziune BFM TV și C News au transmis imagini cu artificii lansate în zone precum Villeneuve-La-Garenne, Aulnay-sous-Bois și Asnieres, în timpul intervenției poliției anti-revoltă, în timp ce agenția France Presse a relatat despre incendierea de tomberoane.

Tulburările au izbucnit mai întâi la Villeneuve-La-Garenne, în nordul capitalei, în cursul nopții de sâmbătă, după ce un motociclist s-a ciocnit cu o mașină de poliție fără însemne în timpul unei urmăriri.

Bărbatul a trebuit spitalizat pentru tratament, iar poliția a anunțat că va deschide o anchetă internă cu privire la incident.

Suburbiile cu locuințe sociale care înconjoară multe orașe franceze sunt de multă vreme focare de nemulțumire din cauza problemelor sociale și economice.

În 2005, tulburările s-au întins pe parcursul a trei săptămâni după ce doi tineri au murit în timp ce fugeau de poliție într-o suburbie din nordul Parisului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău