Franța: 'Stare de sănătate stabilă' și 'examene clinice liniștitoare' în cazul lui președintelui francez Emmanuel Macron, bolnav de COVID-19 (Elysee)

  • 19 Decembrie 2020 15:55
Franța: 'Stare de sănătate stabilă' și 'examene clinice liniștitoare' în cazul lui președintelui francez Emmanuel Macron, bolnav de COVID-19 (Elysee)

Președintele francez Emmanuel Macron, depistat joi cu COVID-19, prezintă sâmbătă 'o stare de sănătate stabilă' în raport cu ziua precedentă, iar rezultatele examenelor clinice și paraclinice 's-au dovedit liniștitoare', a anunțat Palatul Elysee într-un comunicat, informează AFP, potrivit Agerpres.

Președintele, aflat în izolare la reședința oficială La Lanterne de la Versailles, în apropiere de Paris, 'prezintă în continuare aceleași simptome ale maladiei COVID-19 (oboseală, tuse, dureri musculare) care nu îl împiedică cu nimic să-și îndeplinească atribuțiile', se arată în acest scurt comunicat purtând semnătura doctorului Jean-Christophe Perrochon, medicul-șef al președinției.

Macron a promis vineri că va da informații 'în fiecare zi despre evoluția bolii' sale. 'Nu există, în mod normal, niciun motiv ca aceasta să evolueze rău, dar fac obiectul unei supravegheri medicale și vă voi ține la curent în totală transparență', a spus el într-o înregistrare video de trei minute, filmată cu smartphone-ul său și postată pe rețele sociale.

În înregistrare, Macron, având fata puțin trasă și vorbind lent, mai spunea că suferă de 'oboseală, dureri de cap, tuse seacă'.

El a insistat și pe faptul că a fost testat pozitiv joi la fel ca '18.000 de franțuzoaice și francezi'. 'Prin urmare, virusul repornește și mai puternic, așadar trebuie să fim vigilenți', chiar dacă regulile sanitare 'vă apasă'.

Potrivit datelor Sănătății publice, Franța a depășit vineri pragul de 60.000 de decese (60.229) din cauza COVID-19.

Autoritățile sanitare vorbesc de câteva zile de o repornire 'preocupantă' a epidemiei, înaintea sărbătorilor de sfârșit de an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău