Franța și Germania vor să transfome UE într-un "stat gigant" - Scurgere de informații

  • 29 Iunie 2016 12:30
Franța și Germania vor să transfome UE într-un

Miniștrii de Externe ai Franței și Germaniei ar fi dezvăluit, în fața grupului de la Vișegrad, un plan de a transforma statele UE într-un superstat gigant.

În acesta țările membre ar trebui să renunțe la armata proprie sau la banca națională, a anunțat postul polonez TVP Info, potrivit Express.co.uk.

Fragmente din documentul de nouă pagini au fost publicate marți, de televiziunea poloneză de stat, TVP Info, în timp ce liderii din Germania, Franța și Italia s-au întâlnit la Berlin pentru a discuta despre ieșirea Marii Britanii din UE.

TVP Info a anunțat că propunerea ar fi urmat să fie prezentată marți seara în fața grupului de la Vișegrad din care fac parte Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia, de către minstrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Planul care ar fi urmat să fie prezentat de cei doi miniștri de a reduce din puterea statelor membre este descris drept un “ultimatum”.

În conformitate cu aceste propuneri radicale, statele membre UE și-ar pierde dreptul a a avea propria armată, propriul cod penal, propriul sistem fiscal și banca națională. Aceste puteri ar urma să fie transferate la Bruxelles. Statele UE vor pierde, de asemenea, controlul pe care îl mai au asupra propriilor granițe, inclusiv dreptul de a aplica proceduri naționale cu privire la primirea și relocarea refugiaților.

Această inițiativă sugerează intenția liderilor Franței și Germaniei de a profita de pe urma ieșirii Marii Britanii din UE, comentează publicația britanică.

În partea introductivă a documentului, cei doi miniștri sunt citați afirmând: "Țările noastre împărtășesc un destin comun și un set comun de valori care dau naștere unei uniuni și mai putrenice între cetățenii noștri. Prin urmare, vom depune eforturi pentru o uniune politică în Europa și îi invităm pe ceilalți europeni să participe la această aventură".

Sursa: Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău