Franța se oferă să acorde ajutor Ucrainei pentru eliminarea consecințelor distrugerii barajului Kahovka

  • 07 Iunie 12:55
Franța se oferă să acorde ajutor Ucrainei pentru eliminarea consecințelor distrugerii barajului Kahovka

Franța s-a oferit să acorde asistență Ucrainei în urma distrugerii barajului hidroelectric Kahovka din sudul țării. Anunțul a fost făcut de către autoritățile de la Paris într-un comunicat de presă emis marți, 6 iunie, de către Ministerul francez de Externe.

Autoritățile franceze au calificat distrugerea parțială a barajului Kahovka drept „un act deosebit de grav” care „ilustrează încă o dată consecințele tragice ale agresiunii pentru care Rusia poartă exclusiv responsabilitatea”.

„Franța își exprimă îngrijorarea profundă cu privire la impactul umanitar și de mediu al acestei distrugeri pentru populațiile ucrainene afectate, precum și pentru siguranța centralei nucleare Zaporojie. Franța urmărește îndeaproape situația de la centrala nucleară și își exprimă sprijinul deplin pentru eforturile directorului general al AIEA de a păstra integritatea acesteia”, se arată în comunicatul de presă.

În acest context, autoritățile de la Paris au anunțat că Franța este pregătită să ofere asistență autorităților ucrainene pentru a face față consecințelor distrugerii parțiale a barajului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:7,2 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău