Franța salută decizia României privind corvetele, apreciind că va avea "impact economic pozitiv"

  • 04 Iulie 2019 15:44
Franța salută decizia României privind corvetele, apreciind că va avea

Ministrul francez al Forțelor Armate, Florence Parly, a salutat decizia Bucureștiului de a încredința companiei Naval Group contractul pentru corvetele multifuncționale, notând că va exista "un impact economic pozitiv", inclusiv în cadrul acțiunilor de "construire a Europei apărării", informează Mediafax.

"Ministerul român al Apărării a anunțat pe 3 iulie 2019 victoria Naval Group, în asociere cu șantierul român SNC, în competiția organizată pentru furnizarea a patru corvete multifuncționale și pentru modernizarea a două fregate românești T22. Florence Parly, ministrul Forțelor Armate, salută această decizie, care se înscrie deplin în efortul de construire a unei Europe a apărării puternice și ambițioase", se arată într-un comunicat oficial al Ministerului Forțelor Armate din Franța.

 "Această decizie va avea un impact economic pozitiv pentru șantierele navale și pentru firmele subcontractante vizate de această comandă. Peste 400 de locuri de muncă vor fi consolidate la Naval Group în următorii cinci ani", subliniază Ministerul francez al Forțelor Armate, precizând că prima corvetă va fi livrată până în 2022.

Potrivit Ministerului francez al Forțelor Armate, suma totală a contractului (patru livrări și două modernizări) se ridică la 1,2 miliarde de euro.

Asocierea dintre compania franceză Naval Group și Șantierul Naval Constanța a câștigat licitația pentru furnizarea unor corvete multifuncționale, au declarat marți, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău