Franța relaxează gradual restricțiile impuse la finalul lunii octombrie

  • 15 Decembrie 2020 16:36
Franța relaxează gradual restricțiile impuse la finalul lunii octombrie

Restricțiile dure impuse în Franța în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus au început marți să fie relaxate treptat, informează AFP și DPA, citate de Agerpres.

Oamenii au acum posibilitatea de a-și părăsi locuințele indiferent de motiv, spre deosebire de lockdown-ul parțial introdus la finalul lunii octombrie, când au fost permise doar ieșirile pentru anumite scopuri.

Totuși, a fost decisă o interdicție parțială de circulație pe timpul nopții: oamenii pot ieși din case doar pentru anumite motive în intervalul orar 20:00 - 06:00 și trebuie să completeze un formular online în acest scop.

Aceste motive includ deplasarea până la locul de muncă, îngrijirea copiilor sau urgențele medicale, precum și plimbarea animalelor de companie. Nu sunt autorizate însă activitățile sportive în spații deschise.

Cinematografele, teatrele și muzeele urmau să se deschidă în această săptămână, dar acest lucru a fost amânat până la o nouă scădere a ratei de infectate și este de așteptat să aibă loc la 7 ianuarie.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat că la 20 ianuarie vor fi redeschise restaurantele, dar premierul Jean Castex a precizat marți că nu există o dată fixă în această privință. ''Va depinde de modul în care gestionăm perioada vacanței'', a declarat Castex pentru postul de radio Europe 1.

Conform AFP, peste 58.000 de persoane au decedat în Franța din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei și în medie cel puțin 10.000 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus sunt raportate în fiecare zi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău