Franța: Rata șomajului, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

  • 10 Noiembrie 2020 13:41
Franța: Rata șomajului, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani

Rata șomajului în Franța a urcat în trimestrul trei din 2020 la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, a anunțat marți Institutul Național de Statistică (Insee), deoarece a doua economie a zonei euro se confruntă cu efectele negative ale pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Rata șomajului a ajuns la 9% în perioada iulie-septembrie 2020, de la 7,1% în trimestrul doi din 2020. Este cel mai ridicat nivel din trimestrul trei din 2018 și marchează cea mai mare creștere trimestrială înregistrată din 1975, dar datele privind rata șomajului din precedentele două trimestre sunt distorsionate deoarece oamenii nu-și puteau căuta de lucru în perioada martie-mai, când au fost impuse măsuri de izolare pentru stoparea pandemiei, precizează Insee.

Creșterea numărului de șomeri pune în pericol obiectivul președintelui Emmanuel Macron de a reduce rata șomajului la 7% până la finalul mandatului său, în 2022. Când a venit la putere, în 2017, rata șomajului era de 9,5%.

Într-un raport, Insee a informat că producția industrială a crescut cu 1,4% în septembrie, față de luna precedentă, în timp ce analiștii intervievați de Reuters se așteptau la un avans de 0,8%.

În 30 octombrie, Guvernul de la Paris a impus un nou lockdown, magazinele neesențiale - precum cele care nu vând alimente de bază și medicamente - fiind nevoite să-și închidă activitatea. De asemenea, oamenii trebuie să prezinte o declarație pe proprie răspundere atunci când ies pe stradă. Dar restricțiile sunt mai blânde decât cele din martie, pentru a limita impactul lor asupra economiei.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele pentru trimestrul trei din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, cel mai semnificativ avans, de 18,2%, a fost înregistrat în Franța, a anunțat recent Eurostat.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău