Franța protestează față de reformarea Codului Muncii

  • 14 Iunie 2016 17:14

Francezii au ieșit în stradă în capitala Paris și în 50 de orașe din provincie, pentru a protesta față de reformarea Codului Muncii, care generează din martie greve și manifestații marcate adesea de violențe.

În plin campionat european de fotbal Euro 2016, sindicatele, în frunte cu Confederația Generală a Muncii, au anunțat mobilizarea mai multor sute de mii de persoane pentru a-și exprima profundul dezacord față de schimbarea Codului Muncii. Confederația speră să strângă mai multă lume decât în 31 martie, când în 250 de orașe au ieșit în stradă, potrivit organizatorilor, peste un milion de oameni.

Forțele de ordine, aflate oricum sub presiune pentru Europeanul de fotbal și sub amenințarea atacurilor jihadiste, sunt nevoite să se mobilizeze suplimentar pentru a evita eventualele violențe care se pot produce în această zi de grevă generală.

Accesul la manifestațiile de astăzi a fost deja interzis pentru aproximativ 130 de oameni reținuți de poliție la demonstrații anterioare. Din 9 martie și până în prezent, mai multe proteste au degenerat în conflicte soldate cu sute de răniți și de arestări. Căile ferate, porturile, dar și sectorul energetic sunt perturbate de greve, iar Turnul Eiffel, monument simbol al capitalei Franței, este și el închis astăzi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău