Franța | Principalul consilier al lui Macron a fost acuzat de corupție

  • 04 Iunie 2018 15:24
Franța | Principalul consilier al lui Macron a fost acuzat de corupție

Președinția franceză a calificat luni 'complet nefondate' acuzațiile la adresa principalului consilier al lui Emmanuel Macron la Palatul Elysée, Alexis Kohler, vizat de o plângere pentru "trafic de influență" și "corupție pasivă", precum și de o anchetă judiciară, relatează AFP și Reuters.

Asociația anticorupție Anticor denunță în plângerea sa legăturile familiale și profesionale strânse care există între secretarul general al Palatului Elysée și armatorul italiano-elvețian MSC, client important al șantierelor navale franceze de la Saint-Nazaire (STX).

Kohler este vizat de o anchetă judiciară în acest dosar, a precizat luni parchetul.

Client unic al șantierelor în anumiți ani, armatorul a jucat un rol esențial în discuțiile privind viitorul lor derulate cu statul francez.

În plângerea depusă, Anticor îi reproșează în primul rând lui Kohler că a acceptat să ocupe un post ca reprezentant al statului în consiliul de administrație al STX Franța din 2010 până în 2012, deși "nu avea cum să nu știe că exista un conflict de interese", armatorul MSC fiind fondat și condus de verii mamei sale.

Președinția franceză a precizat într-un comunicat că plângerea depusă de Anticor se bazează pe relatări din media care conțin informații greșite.

"Domnul Kohler va pune la dispoziție toate documentele necesare pentru a arăta că acțiunile sale au respectat mereu legea", se menționează în comunicat.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău