Franța: Președintele Emmanuel Macron dorește linii roșii clare în relația cu Rusia și nu exclude recurgerea la sancțiuni

  • 18 Aprilie 2021 09:55
Franța: Președintele Emmanuel  Macron dorește linii roșii clare în relația cu Rusia și nu exclude recurgerea la sancțiuni

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că "trebuie să definim linii roșii clare cu Rusia", afirmând că este pregătit pentru sancțiuni în cazul unui "comportament inacceptabil" din partea Moscovei, într-un extras dintr-un interviu acordat canalului american CBS, difuzat sâmbătă, transmite AFP, preluat de Agerpres.

"Cred că după un comportament inacceptabil, într-adevăr, trebuie să sancționăm", a răspuns președintele Macron, întrebat cu privire la posibilitatea unor măsuri împotriva Moscovei în cazul unei invazii, într-un moment în care trupele ruse sunt din ce în ce mai numeroase la frontiera cu Ucraina."Și cred că trebuie să definim linii roșii clare cu Rusia", a continuat șeful statului francez.

Afirmând că doar sancțiunile "nu sunt suficiente" și că este preferabil un "dialog constructiv", Emmanuel Macron a asigurat că acestea constitue "singura modalitate de a fi credibili". "Avem nevoie de un dialog sincer și deschis cu Rusia", a adăugat el.

Rusia este acuzată că a desfășurat zeci de mii de soldați în apropierea frontierei sale cu Ucraina și în Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014, iar luptele din estul Ucrainei, aflate aproape într-un punct mort după armistițiul încheiat în vara anului 2020, au fost reluate recent.

Joi, președintele american Joe Biden a anunțat o serie de sancțiuni financiare dure împotriva Rusiei și expulzarea a zece diplomați ruși, reluând în același timp propunerea făcută omologului rus de a se întâlni într-un stat terț.

Aceste sancțiuni reprezintă un răspuns la atacurile cibernetice și la amestecul în alegerile prezidențiale din SUA în 2020. Opt persoane și entități care au legături cu ocuparea Crimeei au fost, de asemenea, sancționate.

Președintele Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel și-au exprimat vineri sprijinul în favoarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și au cerut Rusiei să își retragă trupele de la frontieră pentru a acționa astfel rapid în scopul unei "dezescaladări".

Interviul complet acordat de președintele Franței urmează să fie difuzat duminică. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău