Franța | Popularitatea președintelui Emmanuel Macron a scăzut cu 12% în timpul verii (sondaj)

  • 11 Septembrie 2018 09:04
Franța | Popularitatea președintelui Emmanuel Macron a scăzut cu 12% în timpul verii (sondaj)

Popularitatea președintelui francez, Emmanuel Macron, a scăzut cu 12% în timpul verii, ajungând la 29% opinii favorabile, indică un sondaj Odoxa difuzat marți, relatează AFP.

Potrivit sondajului, 71% din cei intervievați (cu 12% mai mulți decât la sondajul precedent) au o opinie negativă despre șeful statului, ceea ce reprezintă un record de nepopularitate pentru Macron de această dată, și numai 29% dintre persoanele chestionate îl consideră un președinte ''bun''.

Macron pierde teren în toate sectoarele opiniei publice, la încheierea unei vacanțe marcate de plecarea a doi miniștri, cei mai populari, Nicolas Hulot și Laura Flessel, conform sondajului, realizat pentru L'Express, France Inter și Presse regionale.

Premierul francez, Edouard Philippe, pierde la rândul său 5%, din 35%, cât avea într-un sondaj realizat la sfârșitul lui iunie, și 64% din persoanele chestionate au o opinie negativă despre el.

Sondajul a fost realizat online, în perioada 5 și 6 septembrie, pe un eșantion de 1.004 persoane cu vârste de și peste 18 ani, marja de eroare fiind între 1,4% și 3,1%.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău