Franța | Percheziții în dosarul soției lui Francois Fillon, candidatul favorit în scrutinul prezidențial

  • 31 Ianuarie 2017 13:46
Franța | Percheziții în dosarul soției lui Francois Fillon, candidatul favorit în scrutinul prezidențial 20minutes.fr

O percheziție este în curs la sediul Adunării Naționale din Franța în dosarul Penelope Fillon, soția lui Francois Fillon, candidatul partidului Republicanii în scrutinul prezidențial,

Această percheziție nu are loc în biroul deputatului, ci, după cum se pare, într-o anexă a Adunării Naționale unde sunt situate serviciile administrative, în special cele privind plata salariului, a declarat o sursă parlamentară pentru agenția de presă Reuters, citată de Mediafax.

"Ne bucurăm de evoluția rapidă a anchetei în sesnul în care ne dorim ca aceasta să fie cât mai repede închisă", a declarat pentru Reuters avocatul lui François Fillon, Antonin Lévy.

Ancheta privind activitățile lui Penelope Fillon s-a accelerat luni după-amiază, odată cu audierea celor doi soți la Versailles, care a durat cinci ore.

Francois Fillon, candidatul partidului Republicanii în scrutinul prezidențial din Franța, și soția sa, Penelope Fillon, au fost audiați separat de procurori în ancheta privind salariul pe care aceasta l-ar fi încasat ilegal.

Francois Fillon a cerut să fie audiat în acest caz, iar procedura este normală, neînsemnând că ar fi suspectat de comiterea vreunei fapte ilegale.

Francois Fillon, favorit în scrutinul prezidențial din Franța, a semnalat vineri că își va retrage candidatura în cazul în care va fi investigat.

Audierea intervine la o săptămână după ce publicația Canard Enchaîné a dezvăluit că soția candidatului de centru-dreapta, Penelope Fillon, ar fi fost remunerată timp de opt ani ca asistent parlamentar al lui Francois Fillon deși nu a efectuat activitățile prevăzute în fișa postului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău