Franța | Penelope Fillon, bănuită că a falsificat un document pentru a-și justifica un loc de muncă la Adunarea Națională

  • 28 Martie 2017 16:36
Franța | Penelope Fillon, bănuită că a falsificat un document pentru a-și justifica un loc de muncă la Adunarea Națională

Penelope Fillon, soția candidatului conservator la președinția Franței, este bănuită că a falsificat un document pentru a-și justifica locul de muncă de la biroul parlamentar al soțului ei, Francois Fillon, scrie marți presa franceză, sintetiza de agenția EFE.

Cotidianul Le Parisien a dezvăluit un contract care, potrivit anchetatorilor, ar constitui o dovada că soții Fillon ar fi falsificat documente, relatare ce apare chiar în ziua în care Penelope este audiată de către trei judecători de instrucție și riscă să fie inculpată în dosarul locurilor de muncă fictive, soțul ei fiind deja inculpat de pe 14 martie, scrie AGERPRES.

Potrivit aceleiași publicații, respectivul document a fost găsit în timpul percheziției efectuate pe 10 martie în biroul lui Francois Fillon de la Adunarea Națională. Printre alte documente confiscate atunci se regăsesc și state de plată nesemnate pe numele Penelope Fillon și datate din anul 2012, ce arată că ea avea un contract de muncă pentru un post de asistentă parlamentară și cu un program de lucru săptămânal de 20 de ore.

Alte documente găsite în timpul unei alte percheziții sugerează existența unui contract pentru 14 ore de lucru pe săptămână remunerate cu un salariu lunar brut de 3.872 de euro.

Însă Penelope Fillon a mai avut în aceeași perioadă un contract full-time în cadrul publicației 'La revue des deux mondes', condusă de un prieten al soțului ei, post pentru care ar fi primit un salariu lunar vrut de 5.000 de euro și care de asemenea este suspectat că a fost un loc de muncă fictiv.

Dar Francois Fillon își susține în continuare nevinovăția și afirmă că toate aceste acuzații, ce au urmat unor dezvăluiri din presă, sunt motivate politic pentru a-i compromite șansele în cursa prezidențială, el vorbind recent și despre existența unui 'cabinet negru' care ar dirija această operațiune de la Palatul Elysee.

Inițial favorit al scrutinului din aprilie-mai, după izbucnirea scandalului privind locurile de muncă fictive ale membrilor familiei sale — cei doi copii ai săi fiind de asemenea implicați — sondajele nu îi mai dau șanse nici măcar să intre în turul doi, în care ar urma să se confrunte centristul Emmanuel Macron și lidera extremei drepte, Marine Le Pen.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
4 °C
cer senin
Umiditate:64 %
Vint:2,1 m/s
Sat
9 °C
Sun
9 °C
Mon
13 °C
Tue
11 °C
Wed
5 °C

Curs oficial BNM 10 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8465 -0.2825
USD 18.2774 -0.2389
RON 4.1072 -0.0554
UAH 0.6694 -0.0093
RUB 0.2478 0.0031
Arhivă Radio Chișinău