Franța nu va accepta amânări repetate ale Brexit-ului (consilier prezidențial)

  • 10 Mai 2019 13:23
Franța nu va accepta amânări repetate ale Brexit-ului (consilier prezidențial)

Franța nu va tolera amânări repetate ale termenului privind Brexit-ul, a indicat vineri un consilier prezidențial francez, care și-a exprimat speranța că alegerile europene din Marea Britanie vor determina partidele politice să ajungă la un acord privind ieșirea regatului din Uniunea Europeană, relatează Reuters și AFP,preluată de Agerpres.

Luna trecută, Parisul a insistat puternic pentru o prelungire scurtă a negocierilor privind Brexit-ul, contrar dorinței Berlinului de a acorda o prelungire mai mare, argumentând că ar trebui menținută presiunea asupra Londrei. În cele din urmă, liderii europeni au convenit o prelungire pentru șase luni.

''Nu trebuie să fim prinși în amânări repetate, asta e sigur. Mesajul nostru este clar: trebuie găsită o soluție până la 31 octombrie'', a declarat consilierul în fața Asociației presei prezidențiale.

Consilierul prezidențial francez nu a exclus o viitoare prelungire a Brexit-ului după data de 31 octombrie, dar a făcut cunoscut în mod clar că Franța va continua să se pronunțe împotriva unor amânări repetate.

''Poate că alegerile europene (din Marea Britanie) vor fi ca un șoc care să ducă la un acord transpartizan'', a mai spus consilierul francez.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău