Franța mizează pe o recoltă de 37 milioane tone de grâu în acest an

  • 11 Iulie 2019 20:00
Franța mizează pe o recoltă de 37 milioane tone de grâu în acest an

Franța se așteaptă să recolteze în acest an o cantitate de 37 milioane de tone de grâu, cu 8,5% mai mult decât în 2018, a anunțat marți Ministerul francez al Agriculturii cu ocazia publicării primelor sale estimări referitoare la recolta din acest an, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Producția preconizată pentru acest an este cu 3,6% peste media ultimilor cinci ani și se bazează pe o producție medie de 7,37 tone de grâu la hectar, în creștere față de 6,98 tone pe hectar anul trecut, și pe o suprafață cultivată de 5,01 milioane hectare, în creștere față de 4,88 milioane hectare.

Traderii și analiștii se așteptau pentru acest an la o recoltă mai mare de grâu în Franța, cel mai mare producător de cereale din Uniunea Europeană, în pofida impactului negativ provocat de valul de căldură înregistrat la finele lunii iunie.

În schimb, la rapiță, Ministerul francez al Agriculturii prognozează o recoltă de 3,6 milioane tone, cu 27% mai puțin decât cea de anul trecut și totodată cea mai mică recoltă din ultimii 16 ani. Această prognoză este sub estimările inițiale de 3,8 milioane tone publicate luna trecută, în condițiile în care estimările referitoare la suprafața cultivată cu rapiță au fost revizuite până la 1,2 milioane hectare, de la 1,3 milioane hectare.

Pentru orz, Ministerul francez al Agriculturii mizează pe o producție totală de 12,6 milioane tone, în creștere cu 12,3% față de anul trecut. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău