Franța marchează șase ani de la atacurile teroriste din Paris

  • 13 Noiembrie 2021 15:13
Franța marchează șase ani de la atacurile teroriste din Paris

Franța a marcat cea de-a șasea aniversare a nopții de la Paris, când membri ai autointitulatei grupări Stat Islamic (ISIS) au ucis 130 de persoane, în atacuri coordonate ce au vizat o sală de concerte, baruri și restaurante, și un stadion de fotbal, scrie Rador.

Premierul Jean Castex și alți oficiali au ținut un moment de reculegere în amintirea victimelor atacurilor de la stadionul Stade de France, baruri, restaurante și sala de concerte Bataclan, comise la 13 noiembrie 2015. Douăzeci de indivizi au fost trimiși în judecată în dosarul celui mai sângeros atac comis în Franța pe timp de pace. Salah Abdeslam, un individ cu dublă cetățenie, franceză și marocană, în vârstă de 32 de ani, ar putea fi singurul membru supraviețuitor al grupului suspectat de comiterea atacurilor după ce alți membri s-au aruncat în aer sau au fost uciși de polițiști în timpul atacului.

Ceilalți 19 suspecți din proces sunt acuzați că au contribuit prin furnizarea de arme și mașini sau că au jucat un rol în organizarea a ceea ce a fost numit „9/11 Franța”. Majoritatea acuzaților riscă închisoare pe viață dacă vor fi găsiți vinovați. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău