Franța | Macron declară că și el este o „vestă galbenă”, care vrea un salariu mai mare și un parlament eficient

  • 02 Februarie 2019 09:51
Franța | Macron declară că și el este o „vestă galbenă”, care vrea un salariu mai mare și un parlament eficient

Cunoscut pentru comentarii și declarații care uneori generează controverse, președintele Franței, Emmanuel Macrion, a declanșat din nou tulburare după ce a făcut un comentariu în cadrul unei întâlniri private cu presa franceză.

Președintele Macron a declarat că și el este o „vestă galbenă”, „dacă acest lucru înseamnă să militezi pentru un salariu mai bun și pentru a avea un parlament mai eficient”. Emmanuel Macron, care dorește să își îmbunătățească relațiile cu presa din Franța, a făcut comentariul în fața unui grup de jurnaliști de la „Le Figaro”, „Paris Match” și BMFTV, vorbind despre mișcarea „vestelor galbene”, declanșată în urmă cu aproape trei luni.

De câte ori a făcut declarații legate de protestele „vestelor galbene”, președintele Macron a fost critic la scenă deschisă, afirmând că „este o mișcare fără cereri clare, fără lideri, care a trecut prin mai multe schimbări”.

De această dată, însă, Emmanuel Macron a afirmat:

„Vestele galbene reprezintă acea parte a Franței care nu trăiește bine de pe urma muncii depuse. Dacă a fi o vestă galbenă înseamnă să militezi pentru salariu mai bun și un parlament mai eficient, atunci și eu sunt o vestă galbenă”, relatează Euronews.

În același timp, membrii mișcării "Vestelor Galbene" se pregătesc pentru reluarea, sâmbătă, a demonstrațiilor antiguvernamentale în toată Franța. La Paris, demonstranții se pregătesc să scoată în evidență pericolul pe care îl reprezintă gloanțele de cauciuc, de dimensiunea mingilor de golf, pe care forțele de ordine le folosesc. Protestatarii acuză forțele de ordine pentru rănile provocate de folosirea acestor gloanțe de cauciuc, relatează BBC, citat de Rador. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău