Franța le interzice părinților prin lege să posteze fotografii cu copii fără permisiunea lor

  • 29 Martie 18:21
Franța le interzice părinților prin lege să posteze fotografii cu copii fără permisiunea lor

Aproape 80% din părinții din America postează fotografii cu copiii lor pe rețelele sociale, trend care are și un nume -„sharenting”. E o practică care scoate copiii din minți la adolescență.

Un băiat de 16 ani din Italia i-a cerut mamei lui să șteargă toate pozele și filmulețele cu el din online – pe care le-a pus de-a lungul anilor. Mama, care era în proces de divorț, a avut două opțiuni: să le șteargă sau să plătească o amendă de 10.000 de euro, scrie Aleph News.

În Franța, sharenting-ul a ajuns în discuție în Parlament. Franța le interzice prin lege părinților să posteze fotografii cu copii fără permisiunea lor, mai ales că peste 50% dintre acestea ajung pe forumuri de pornografie infantilă.

Legea vine la pachet și cu „dreptul la uitare” – adică, copiii pot elimina din online toate fotografiile cu ei puse cândva de părinți. Proiectul legislativ din Franța e unic în lume.

De atunci însă, tot mai mulți părinți postează fotografii și videouri cu copiii lor în diverse etape ale dezvoltării acestora. 77% dintre americani au făcut asta, conform unui chestionar realizat pe 1.000 de respondenți, în 2021. Doar 25% dintre ei au cerut permisiunea copiilor înainte de a face asta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău