Franța | Incidente în timpul unor manfestații ale „vestelor galbene”

  • 06 Octombrie 2019 10:08
Franța | Incidente în timpul unor manfestații ale „vestelor galbene”

Manifestații ale "vestelor galbene, în frondă de zece luni împotriva politicii sociale și fiscale a guvernului francez, au fost marcate sâmbătă de incidente la Amiens (nord), Besancon (est) și Toulouse (sud), ducând la mai multe arestări, informează duminică AFP, potrivit Agerpres.

La Amiens, manifestanți au aruncat în poliție cu pietre și bâte, iar aceasta a replicat cu gaze lacrimogene. Unii manifestanți au atacat de asemenea un McDonalds. Potrivit Prefecturii, au fost operate nouă arestări. Doi membri ai forțelor de ordine au fost răniți cu pietre din pavaj aruncate în ei.

La Besancon, cinci persoane au fost arestate în marja unei manifestații la care au participat 500 de persoane și unde "un nucleu dur format din circa o sută de 'veste galbene' au atacat cu răngi de metal" o schelă instalată pe fațada Prefecturii. Forțele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanți. În jur de "50-60 de persoane" au încercat apoi să pătrundă în gara din Besancon, care era închisă, însă au putut fi opriți "fără confruntări" de forțele de ordine.

La Toulouse, unul dintre bastioanele mișcării, mai multe sute de manifestanți au defilat în centrul orașului. Tensiunea a escaladat puțin când polițiști au presat mulțimea, înainte de a face uz de gaze lacrimogene. Trei polițiști au fost răniți ușor, potrivit unui bilanț provizoriu. Prefectura a anunțat o interpelare pentru "ultraj", însă fără distrugeri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău