Franța încearcă să medieze criza din Orientul Mijlociu. Mahmoud Abbas va fi primit vineri la Paris

  • 20 Decembrie 2017 08:11
Franța încearcă să medieze criza din Orientul Mijlociu. Mahmoud Abbas va fi primit vineri la Paris

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, va fi primit vineri dimineață de Emmanuel Macron, la două săptămâni după premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat marți președintele Franței, potrivit AFP.

Franța are "voința de a discuta cu cele două părți, "israeliană și palestiniană", "cărora nu ne putem substitui pentru a construi pacea", a explicat Emmanuel Macron la finalul unei întrevederi cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

"Este o greșeală" să dorești "să faci acest proces în locul lor", a adăugat el în fața presei.

"Nu este timpul pentru o inițiativă franceză" asupra acestui dosar, a apreciat șeful statului francez.

La 10 decembrie, la finalul unui dejun la Palatul Elysee, Emmanuel Macron l-a îndemnat pe Benjamin Netanyahu să facă "gesturi curajoase" față de palestinieni pentru "a ieși din impasul actual" și a permite "reluarea dialogului israeliano-palestinian".

La rândul său, regele Abdullah al II-lea a menționat că există o "bună speranță ca să se înregistreze un progres". "Vom așteptat ca, în următoarele două-trei luni, americanii să își prezinte planul" după cum a anunțat Washingtonul. Pentru Amman, împreună cu dorința ca "palestinienii să își poată stabili statul lor independent cu Ierusalimul de Est drept capitală".

Președintele francez, Emmanuel Macron, și-a confirmat intenția de a efectua în primăvara sau vara lui 2018 o vizită în Iordania, "un partener indispensabil" pentru Paris în Orientul Mijlociu.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău