Franța impune carantină obligatorie pentru britanici

  • 27 Mai 2021 09:29
Franța impune carantină obligatorie pentru britanici

În Marea Britanie, continuă să se răspândească tulpina variantei indiene a coronavirusului, iar Franța a devenit a doua țară europeană, după Germania, care a decis să impună carantina obligatorie pentru britanici, de teama propagării acestei variante.

 
Este vorba de o măsură suplimentară de prevenție, decisă în Consiliul de Miniștri, în contextul în care Franța a început de o săptămână o relaxare treptată a restricțiilor și o reluare a activităților comerciale și culturale, unele închise de peste șase luni.
 
Întrucât doar 35% din populație a fost vaccinată cu prima doză, guvernul nu dorește să riște ca o mutație atât de contagioasă, precum cea indiană, să ducă la o nouă creștere a epidemiei, după cum a declarat purtătorul său de cuvânt, Gabriel Attal: ”Avem date noi despre o răspândire importantă a tulpinii indiene în Regatul Unit. Germania a anunțat recent măsuri suplimentare privind izolarea persoanelor care vin din Marea Britanie, așa că și Franța va lua măsuri asemănătoare, respectiv plasarea în carantină obligatorie a călătorilor sosiți de pe teritoriul britanic”.
 
Astfel, britanicii li se vor alătura persoanelor sosite din 16 țări din afara Uniunii Europene, între care Brazilia, Argentina, India, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite sau Turcia, care trebuie să prezinte un test negativ și să facă un alt test antigenic rapid la intrarea pe teritoriul francez, iar apoi să stea în izolare 10 zile.
 
Cei descoperiți că nu respectă carantina sunt pasibili de amenzi cuprinse între 1.000 și 1.500 de euro.
 
Sursa: RRA
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău