Franța dublează efectivele forțelor responsabile cu controlul frontierelor

  • 05 Noiembrie 2020 14:52
Franța dublează efectivele forțelor responsabile cu controlul frontierelor

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat joi o dublare a efectivelor forțelor responsabile cu controlul frontierelor Franței, de la 2.400 la 4.800, pentru a combate mai eficient amenințarea teroristă, traficul și imigrația ilegală, transmit AFP și Reuters, potrivit Agerpres.


Decizia a fost luată ''ca urmare a intensificării amenințării'' după recentele atentate din Europa, printre care cel de la Nisa (sud-estul Franței), a explicat șeful statului francez în timpul unei vizite la Perthus, punct de trecere a frontierei franco-spaniole.

Controalele frontaliere vor viza imigrația ilegală, în contextul ''unei creșteri a amenințării teroriste''. Potrivit lui Macron, terorismul islamist este o amenințare pe termen lung, iar traficul de migranți ilegali este de multe ori legat de rețelele teroriste.

Președintele francez a adăugat că recentul atac de la Viena arată că pericolul terorist poate veni de oriunde, inclusiv din partea unor persoane trimise de peste hotare.

Pe de altă parte, Emmanuel Macron s-a declarat favorabil unei reforme profunde a spațiului Schengen, în acest sens el anunțând că va prezenta propuneri celorlalte state din Uniunea Europeană.

Atentatul de la Nisa a fost comis de un tânăr tunisian debarcat recent în mod clandestin în Lampedusa (Italia), iar cel de la Viena de un simpatizant al grupării jihadiste Statul Islamic, pe care serviciile de informații slovace îl semnalaseră poliției austriece, fără ca alerta să fi fost urmată de efecte.

Combaterea terorismului figurează și pe agenda reuniunii din 13 noiembrie a miniștrilor de interne din UE. A

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău