Franța dorește ca Parlamentul European să-și reia în iunie activitatea la Strasbourg

  • 06 Mai 2021 14:49
Franța dorește ca Parlamentul European să-și reia în iunie activitatea la Strasbourg

Președintele francez Emmanuel Macron dorește ca Parlamentul European (PE) să-și reia din luna iunie activitatea la Strasbourg, după pauza cauzată de pandemia de COVID-19, a anunțat joi un reprezentant al Palatului Elysée, potrivit Reuters.

''O revenire la activitatea normală pentru sesiunile plenare de la Strasbourg ar fi imperativă pentru noi'', a declarat oficialitatea citată.

Șeful statului francez și-a exprimat constant nemulțumirea față de deciziile președintelui PE, David Sassoli, de a anula, din cauza pandemiei de COVID-19, numeroase sesiuni plenare ce au loc în mod normal la Strasbourg.

Conform tratatelor europene, Parlamentul European are sediul la Strasbourg, unde se desfășoară anual 12 sesiuni plenare de câte trei zile. În restul timpului, europarlamentarii lucrează la Bruxelles. Susținătorii unui sediu unic la Bruxelles acuză frecvent costurile financiare și ecologice ale deplasărilor unui număr de aproximativ 2.500 de persoane din aparatul administrativ al PE și utilizarea complexului uriaș de la Strasbourg doar patru zile pe lună.

De la începutul epidemiei, sesiunile Parlamentului European au avut loc în general prin videoconferință, cu prezență redusă a europarlamentarilor și echipelor acestora. Ultima sesiune plenară care a avut loc la Strasbourg a fost cea din 10-13 februarie 2020.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău