Franța ar trebui să știe că programul nuclear al Iranului nu este negociabil

  • 04 Decembrie 2017 11:47
Franța ar trebui să știe că programul nuclear al Iranului nu este negociabil

Franța ar trebui să știe că programul balistic al Iranului nu este o problemă care poate fi negociată, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Qassemi, într-un interviu acordat presei de stat luni.

"Oficialii francezi, alți oficiali care doresc să vorbească despre treburile Iranului trebuie să fie atenți la ce s-a întâmplat în regiune în ultimele decenii și la schimbările mari care au apărut față de trecut", a afirmat Qassemi. "Republica Islamică Iran în mod clar nu va negocia asupra problemelor de apărare".

Tensiunile dintre Franța și Iran au escaladat în urmă cu o lună, când președintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat că Iranul ar trebui să fie mai puțin agresiv în regiune și ar trebui să clarifice problema programului său nuclear.

Potrivit presei iraniene de stat, președintele iranian, Hassan Rouhani, a spus președintelui francez, în timpul unei conversații telefonice, în urmă cu două săptămâni, că Franța ar putea avea un rol productiv în orientul Mijlociu printr-o "abordare realistă și imparțială".

Presa de stat iraniană a afirmat că Rouhani i-a transmis lui Macron că Republica Islamică este dispusă să își dezvolte relația cu Franța pe toate planurile bilaterale, regionale și internaționale, în baza respectului și scopurilor comune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău