Franța | Aproape 450 de deținuți radicalizați ies din închisoare până la sfârșitul lui 2019

  • 06 Iunie 2018 14:17
Franța | Aproape 450 de deținuți radicalizați ies din închisoare până la sfârșitul lui 2019

Aproape 450 de deținuți radicalizați vor ieși din închisorile franceze până la sfârșitul lui 2019, printre care circa cincizeci de ''teroriști islamiști'', a indicat miercuri ministrul justiției, Nicole Belloubet, citată de AFP.

''Guvernul se bazează pe supravegherea acestor persoane'', a dat asigurări dna Belloubet, adăugând: ''Aceasta începe în timpul detenției, unde oamenii sunt evaluați, apoi sunt plasați în locuri de detenție care corespund nivelului lor de periculozitate, și când ies din închisoare. Sunt două cuvinte-cheie: anticipăm ieșirea lor și îi urmărim în mod extrem de precis''.

''Avantajul detenției'' este că permite ''întocmirea unei părți din fișele de informații care sunt introduse de către serviciile de informații penitenciare ce au căpătat de câtva timp o legitimitate foarte puternică'', fișe care sunt apoi ''predate serviciilor de securitate internă, serviciilor de informații teritoriale'', a explicat ministrul, precizând: ''Îi urmărim pas cu pas''.

''Serviciile de informații care au un rol esențial vor fi întărite în mod considerabil'', a promis Belloubet. ''Vom recruta sute de persoane suplimentare la serviciile de informații penitenciare și vom desfășura mijloace pentru a-i izola mai bine (în timpul detenției) pe deținuții radicalizați'', a adăugat ea.

Franța trăiește sub o amenințare teroristă constantă de la valul de atentate jihadiste, fără precedent, care s-au soldat cu 246 de morți și sute de răniți. Un nou plan de acțiune împotriva terorismului urmează să fie prezentat în iunie de către guvernul francez.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău