Franța | Anchetatorii au cerut Senatului documente despre activitățile a doi dintre copiii lui Fillon

  • 03 Februarie 2017 14:10
Franța | Anchetatorii au cerut Senatului documente despre activitățile a doi dintre copiii lui Fillon 20minutes.fr

Anchetatorii au cerut Senatului francez să le fie puse la dispoziție documente referitoare la activitățile desfășurate de Marie și de Charles Fillon pentru tatăl lor, candidatul prezidențial al dreptei, François Fillon, pe când acesta era senator de Sarthe, a informat vineri președinția camerei legislative superioare, scrie Agerpres.

Potrivit comunicatului, președintele Senatului, Gérard Larcher, "a autorizat transmiterea documentelor de care dispun serviciile Senatului", "în cel mai scurt timp".

Parchetul național financiar le-a cerut polițiștilor responsabili cu ancheta legată prezumtivele angajări fictive ale soției lui François Fillon, Penelope, să extindă investigațiile și la activitățile desfășurate de Marie și Charles, care au fost amândoi remunerați la Senat între 2005-2007 de tatăl lor, așa cum a dezvăluit chiar acesta la postul TF1.

Cei doi copii ar fi primit aproape 84.000 de euro.

François Fillon a fost senator de Sarthe între lunile septembrie 2005 și iunie 2007.

Niciunul din cei doi copii ai săi vizați de anchetă nu a fost convocat pentru audieri în acest stadiu, a declarat joi avocatul lui Fillon, Antonin Lévy.

Autoritățile franceze au deschis o anchetă în urma dezvăluirilor din presă despre salariile primite de Penelope Fillon în calitate de asistentă parlamentară a soțului său, apoi a supleantului acestuia, suma totală ridicându-se la peste 800.000 de euro brut între 1988 și 2013.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă soția fostului prim-ministru a prestat în mod efectiv o activitate în anii în care a fost remunerată, sau a fost vorba despre o slujbă fictivă.

François Fillon, a cărui candidatură a fost serios fragilizată de acest scandal, a denunțat miercuri "o lovitură de stat instituțională" venită din partea stângii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău