Franța: Amendă de 750 de euro pentru proprietarii de câini care nu curăță după aceștia

  • 02 Mai 2022 12:49
Franța: Amendă de 750 de euro pentru proprietarii de câini care nu curăță după aceștia

Autoritățile din Bergerac, capitala unei regiuni intens frecventată de turiști din sud-vestul Franței, care își dorește să fie "curată și primitoare", au creat o amendă de până la 750 de euro pentru orice proprietar de câine care nu curăță după animalul său în spațiile publice, relatează luni AFP, preluată de Agerpres.

"Persoanele acompaniate de un câine sunt obligate să ia măsuri de îndată, prin orice mijloace adecvate, pentru colectarea excrementelor animalului respectiv", pe străzi, în parcuri, grădini și în alte spații publice, stipulează decretul municipal din 11 aprilie.

Amenda de 750 de euro este probabil cea mai mare din Franța, potrivit deputatului Loic Dombreval, specialist în probleme legate de animale și medic veterinar.

"Excrementele canine pot fi un adevărat flagel în unele orașe, iar acest lucru ajunge să îi stigmatizeze pe câini și pe proprietarii lor", a comentat el pentru AFP.

Potrivit primăriei din Bergerac, prin această măsură se dorește să se "asigure siguranța și sănătatea publică".

Primăria impune, de asemenea, aducerea de către proprietarii de câini a "cel puțin două recipiente de colectare în timpul plimbărilor zilnice", sub amenințarea unei amenzi de până la 38 de euro, având în vedere că astfel de recipiente sunt distribuite gratuit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău