Franța a oferit R.Moldova o donație de echipament medical necesar pentru diagnosticarea COVID-19

  • 10 Aprilie 2020 14:05
Franța a oferit R.Moldova o donație de echipament medical necesar pentru diagnosticarea COVID-19

Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff, a remis astăzi Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, o donație de echipament medical necesar pentru diagnosticarea Covid-19, comunică MOLDPRES.

Lotul oferit R. Moldova conține 16000 vârfuri sterile cu filtru, material necesar pentru a putea fi efectuate testele de diagnosticare ai RLP Covid-19, deoarece kiturile de detecție standard conțin doar reactivi și nu sunt furnizate cu aceste vârfuri sterile, care fac parte integrantă din protocolul de diagnosticare Covid-19.

Potrivit autorităților franceze, această donație vine în susținerea ajutorului pe care Uniunea Europeană îl acordă Republicii Moldova în lupta cu această teribilă epidemie. Comisia Europeană a anunțat săptămâna trecută măsurile de sprijin pe care le va aduce țărilor Parteneriatului Estic, inclusiv Republicii Moldova, în lupta cu COVID-19. În acest scop, Uniunea Europeana va aloca peste 840 de milioane de euro vecinilor săi din Est. Pe termen scurt, Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova 87 milioane de euro în lupta cu Covid-19 și consecințele social-economice cauzate de epidemie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău