Franța a devenit prima țară europeană mare care a autorizat operațiunile platformei de tranzacționare de criptomonede Binance

  • 05 Mai 2022 10:32
Franța a devenit prima țară europeană mare care a autorizat operațiunile platformei de tranzacționare de criptomonede Binance

Franța a devenit prima țară europeană mare care a autorizat operațiunile platformei de criptomonede Binance, care este cea mai mare din lume, transmite CNBC, citată de News.ro.

Compania este acum înregistrată ca furnizor de servicii de active digitale înregistrat de către autoritatea franceză de supraveghere a pieței de valori, AMF, ceea ce îi permite să ofere servicii de tranzacționare și custodie pentru bitcoin și alte criptomonede.

Binance este cea mai mare platformă de tranzacționare de criptomonede la nivel global. Compania gestionează volume de tranzacționare spot de peste 14 miliarde de dolari și un volum de instrumente derivate de aproape 50 de miliarde de dolari într-o singură zi, potrivit datelor de la CoinGecko.

Autorizarea face din Franța prima națiune europeană importantă care a dat undă verde Binance.

Compania este supravegheată în Lituania de autoritățile de reglementare împotriva spălării banilor din țară și solicită, de asemenea, înregistrarea la organul de supraveghere a sectorului financiar suedez.

Binance nu are un sediu oficial și cândva s-a mândrit cu acest fapt. Dar compania încearcă acum să facă pace cu autoritățile de reglementare, după o reacție de anul trecut din partea autorităților din numeroase țări, inclusiv Regatul Unit, Italia și Singapore.

Binance a căutat să atragă sprijinul Franței, în ultima vreme. Fondatorul și CEO-ul companiei, Changpeng Zhao, a susținut o prezentare la un eveniment al industriei cripto la Paris, luna trecută, pentru a lansa un nou program de accelerare pentru așa-numitele start-up-uri ”Web3”.

Firma s-a angajat, de asemenea, să investească 100 de milioane de euro în țară.

Changpeng Zhao, CEO-ul și fondatorul Binance, a descris Franța ca fiind ”foarte progresistă” în adoptarea cripto.

”În interacțiunile noastre cu ei, sunt mult mai avansați în înțelegerea lor și sunt, de asemenea, mult mai progresiști în atitudinile lor. Sunt foarte stricti, Franța are un organism de reglementare foarte strict. Dar au înțelegerile avansate pentru a merge cu asta”, a spus el pentru CNBC.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău