Franța a comandat 50.000 de doze de tratament anti-Covid de la laboratorul american Merck

  • 26 Octombrie 2021 19:49
Franța a comandat 50.000 de doze de tratament anti-Covid de la laboratorul american Merck

Franța a comandat 50.000 de doze de medicament anti-COVID-19 de la laboratorul american Merck, a anunțat marți ministrul Sănătății, Olivier Véran, în timp ce autoritățile sanitare europene examinează acest tratament care ar putea fi crucial în lupta împotriva epidemiei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''50.000 de doze din acest medicament vor fi livrate în Franța începând din ultimele zile ale lunii noiembrie sau primele zile ale lunii decembrie, adică de îndată ce tratamentele părăsesc liniile de producție'', a declarat Olivier Véran în cadrul unei audieri în Senat.

Merck, numit MSD în afara Americii de Nord pentru a face deosebirea de un omonim german, a raportat rezultate foarte încurajatoare pentru acest antiviral la începutul lunii octombrie.

Potrivit laboratorului american, care a efectuat teste pe aproape 800 de pacienți, dar încă nu a făcut publice detaliile, medicamentul MOLNUPIRAVIR reduce la jumătate riscul de spitalizare atunci când este administrat pacienților care tocmai au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

Grupul a cerut autorizare pentru tratament atât de la autoritățile sanitare americane cât și europene, acestea anunțând luni că demarează o procedură accelerată.

Ministrul Véran a reamintit însă că acest tratament nu va fi singurul răspuns la epidemie, subliniind importanța vaccinării împotriva COVID -19.

Costul tratamentului va fi crescut a priori. Ministrul francez nu a precizat cuantumul comenzii, dar, de exemplu, Statele Unite au comandat anul acesta 1,7 milioane de doze pentru 1,2 miliarde de dolari, adică aproximativ 700 de dolari pentru fiecare doză.

''Vaccinarea, mai mult tratament antiviral, mai mulți anticorpi monoclonali, egal cu mult mai puțin impact asupra sănătății'', a insistat el.

În ansamblu, ''ne-ar proteja și (...) în cazul unui val epidemic legat de o nouă variantă, pagubele provocate în acest caz fiind încă necunoscute'', a conchis ministrul francez al Sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău