Franța: Un refugiat sirian a fost ARESTAT

  • 29 Iulie 2016 15:43
Franța: Un refugiat sirian a fost ARESTAT

Un refugiat sirian care solicitase azil în Franța a fost reținut, vineri, 29 iullie, în cadrul anchetei cu privire la atacul terorist care a avut loc la începutul sãptãmânii într-o bisericã din Normandia, transmite AFP, care menționeazã cã, pânã acum, au mai fost arestate deja douã persoane în acest caz.Pe…

Un refugiat sirian care solicitase azil în Franța a fost reținut, vineri, 29 iullie, în cadrul anchetei cu privire la atacul terorist care a avut loc la începutul sãptãmânii într-o bisericã din Normandia, transmite AFP, care menționeazã cã, pânã acum, au mai fost arestate deja douã persoane în acest caz.

Pe de altã parte, premierul Manuel Valls a admis, tot astãzi, cã eliberarea de cãtre justiția francezã a unuia dintre teroriștii participanți la atac reprezintã "un eșec".

Bãrbatul fusese arestat în luna martie pentru cã plãnuia atacuri teroriste, însã pânã la data atacului fusese pus în libertate sub control judiciar, fiind monitorizat cu ajutorul unei brãțãri electronice care era dezactivatã 5 ore pe zi.

Și cel de-al doilea terorist intrase în atenția autoritãților pe data de 29 iunie. Amintim cã cei doi au ucis preotul și au rãnit grav un alt ostatic înainte de a fi împușcați mortal de forțele de ordine. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistã Statul Islamic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău